Majstrovské dielo

Aké majestátne označenie najväčšieho orgánu nášho tela.

Koža, pleť a ako spolu súvisia?

Každý z nás vie, že naše telo od hlavy až po päty pokrýva KOŽA. Väčšine tento fakt nepríde zvlášť zaujímavý, ale vedeli ste, že koža je najväčší orgán ľudského tela? Presne tak! ORGÁN. Koža sa skladá z 3 štruktúr a niekoľkých vrstiev. Plnia totiž významné FUNKCIE, vďaka ktorým môžeme pokojne fungovať v najrôznejších prostrediach a podmienkach bez toho, aby sme sa nad tým vôbec zamysleli. Koža totiž nieje len na povrchu tela (to čo vidíme), ale pokrýva aj životne dôležité orgány. Okrem toho je chameleón, ktorý sa prispôsobí každému ročnému obdobiu a tiež sa môže pochváliť najväčšiu schopnosťou regenerácie spomedzi všetkých našich orgánov. Čo sa však už spomínaných funkcií týka, okrem ochrannej, termoregulačnej, vylučovacej či zmyslovej plní aj funkciu kozmetickú. A práve táto KOZMETICKÁ funkcia je tá, ktorou sa najviac v bežnom živote zaoberáme. Na tú sa predsa pozeráme v zrkadle, však? Estetickosť a vizuál sú síce veľmi subjektívne ale vnímame ich najsilnejšie.

Čo je teda pleť? 🔍

Pleť je práve vrchná vrstva kože, ktorá pokrýva tvár. A keďže je prvou bariérou, ktorá nás chráni pred nežiadúcimi vplyvmi, zaslúži si extra zaobchádzanie a starostlivosť. A to rieši PORADENSTVO. Vďaka nemu sa naučíte nielen aká je vaša pleť ale aj to, čo jej dopriať, a čo naopak odoprieť.

Na záver len dodám, že by sme nemali zabúdať na to, že pleť je skutočne orgán. Preto by sme jej mali venovať patričnú pozornosť a starostlivosť.

Kozmetička LORA