Zodpovedné opaľovanie

Ako sa rozumne opaľovať počas letných dní?

Vedeli ste, že opálenie je samoobrana kože proti slnečnému žiareniu? Časť melanínu sa odsúva do zamše (spodná vrstva kože), kde sa aktivizuje počas opaľovania a vytvára sivohnedú farbu kože. Je opekanie na slniečku v lete vôbec zdravé? Odborníci tvrdia zásadné NIE. Pôsobením UV žiarenia na kožu sa zvyšuje riziko vzniku kožného nádoru. A nielen to, ale na istých miestach pokožky, môžu pôsobením slnka, vznikať nerovnomerné pigmentácie, ktoré sa stávajú chybami krásy. Reč je o pehách, ktoré odborne radíme medzi poruchy pigmentácie.

Ako predísť pehám?

Tvár, ako jedinú časť tela nechránime odevom. Je vystavovaná vonkajším vplyvom 365 dní v roku za každého počasia. Pri pokožke tváre je dôležite v každom ročnom období používať krémy s ochranným faktorom. Na Jar a leto SPF30 a SPF50. Na jeseň a zimu krémy s UVB a UVA filtrom. Predchádzame tak nielen pehám, ale aj nadmernému vysušovaniu pokožky a rýchlejšiemu výskytu vrások.

A ako sa rozumne opaľovať počas letných dní? Dôležité je sa nespáliť hneď prvý deň na ostrom slnku. Povedala by som, že aj pri opaľovaní platí: „pomaly ďalej zájdeš“. Keď postupne pripravíme pokožku na opaľovanie, hnedučké sfarbenie nám tak vydrží dlhšie a pokožka bude vyzerať zdravšie. Mesiac pred letným obdobím si doprajte vitamíny s obsahom Betakaroténu. Zo začiatku sa vyhýbajte ostrému slnku a vynechajte opaľovanie medzi 11-15 hodinou. Nezabúdajte na pitný režim. Pokožku musíte hydratovať nielen z vonku, ale aj z vnútra. A snáď najdôležitejšia vec pri opaľovaní je vhodná ochrana v podobe krému alebo oleja. Ja osobne odporúčam Stay Outside – Opaľovací krém na telo od dánskej derma kozmetiky Beauté Pacifique. Tento skvelý produkt predchádza spáleniu slnkom a poškodeniu pokožky slnkom, môžete ho použiť na celé telo a krásne hydratuje pokožku. Je možné si k nemu zakúpiť aj mlieko po opaľovaní čo je tiež veľmi dôležité. Produkty si môžete zakúpiť u mňa v salóne prípadne pošlem poštou 🙂

Kozmetička LORA