Pokožka versus rúško

Kto stratí zdravie, ten stratí nezávislosť.

Roy Littlesun (1934 – ), svetový makrobiotik a kozmológ

V týchto mesiacoch je naša pleť tvrdo skúšaná. Doslova trpí pod rúškami či respirátormi, ktoré intenzívne nosíme, aby sme chránili svoje zdravie. Myslím, že sme si na ochranné pomôcky zvykli a stali sa neoddeliteľnou súčasťou našich všedných dní. Ja sama si už neviem predstaviť ísť na nákup a nedať si rúško.

Pokožka však potrebuje dýchať, a keď jej to odoprieme začnú sa prejavovať kožné dermatidídy.

Suchá a citlivá pleť sa dôsledkom zaparenia dráždi a vysušuje a naopak mastná pleť bojuje s vyrážkami, ktoré sa mnohokrát zapaľujú a pôsobia naozaj škaredo.

S rúškom či respirátorom sme prežili už tri ročné obdobia a vstupujeme do štvrtého… zima…

Tu je zopár rád, ako si pomôcť a udržať pleť zdravú a sviežu:

  • vyhýbajte sa makeupom, ale i BB krémom. Viem je to ťažké, ale tieto prípravky zabránia čo i len najmenšiemu prekysličeniu pokožky. Make up upchá póry a zabráni koži dýchať. Pokožka sa zaparuje premasťuje a z toho sa nám vytvárajú hnisavé výražky. Tento hnis sa veľakrát nedá ani vytlačiť. Vytvárajú sa bolestivé vredy, ktoré dlhodobo „zdobia“ našu tvár.

  • tvár si umývajte minimálne 2-3krát za deň. Voda však nemusí stačiť. Pokiaľ sa aj vyhnete makeupu, na vašej tvári sa tvorí a zachytáva počas dna veľa baktérií. Pleť je potrebné riadne očistiť. K mojej každodennej rutine patrí jemný odličovací balzam GOODBYE MY MAKEUP od MYMKECH. Nádherne vonia a nepoznám lepší prípravok na prírodnej báze. Odličujem si s nim aj oči. Fantastický. Je vhodný aj pre mužov. Prečo to píšem. Nejde o odlíčenie makeupu. Ide hlavne o očistenie pleti od zvyškov krému, baktéríí, prachu, jednoducho všetkého čo sa nám počas dna nachytá na tvár (pleť, obočie, mihalnice).

GOODBYE MY MAKEUP jemný odličovací balzam 100ml


  • neváhajte použiť tonikum. To zohráva veľkú rolu. Použiť tonikum na vyčistenú pleť je dopriať jej rovnováhu. Vyvážiť pHA pokožky a potrebnú regeneráciu. Odporúčam MY FRASH SKIN. Obsahuje šťavu z aloe vera a hydrolát z ruže.

MY FRESH SKIN upokojujúce pleťové tonikum 100ml


  • pleť ošetrujte hydratačnými maskami a výživnými krémami.

MY SKIN HYDRATATION hydratačný denný krém 50ml


  • pri mastnej / zmiešanej pleti je vhodné používať bavlnené rúška, ak to situácia umožňuje. Nezabúdajte na pravidelné pranie a žehlenie.

Posledná, dobrá rada na záver. Neváhajte navštíviť kozmetičku. Pleť vyčistí, vydezinfikuje a ošetrí… Príjemne si oddýchnete a vaša pleť sa vám odvďačí 🙂

Všetky služby nájdete na www.kozmetickalora.sk/sluzby/

Kozmetička LORA