Poďakovanie

Existuje tisíc chorôb, ale len jedno zdravie.

Karl Ludwig Borne (1786 – 1837), nemecký spisovateľ

Na písaní blogov je pre mňa najťažšie začať. Zhrnúť tento rok by sa dal kľudne aj jedným slovom. Akým? To prezradím neskôr…

Vždy, keď sa blížia Vianoce, z každej strany počujeme to neskutočné klišé: „ako strašne ubehol tento rok.“  Ja môžem povedať, že to bol nekonečne dlhý a náročný rok a mám pocit, že na jeho koniec čakám už celú večnosť. Dvanásť mesiacov radostí, starostí, pádov a vzletov, pádov a vzletov, pádov a vzletov…

Už do roku 2020 som vstupovala s prípravami na otvorenie salónu v Žiline. Ešte s nejasným plánom, ako budem fungovať na dvoch prevádzkach, ale stále s veľkým odhodlaním. Asi nie je čas na klamanie seba ani okolia. Salón v Považskej Bystrici, vzhľadom na priestory, v ktorých sa nachádzal, neznesiteľný hluk, neustály neporiadok a tým spôsobený odchod zákazníčiek do konkurencie, bol odsúdený na zánik. Teraz mi je to jasné, ale rozhodnutie zatvoriť prišlo až počas najťažšieho obdobia pre nás všetkých. Pandémia koronavírusu piatok 13. marca 2020 ukončila jednu etapu môjho najdlhšieho roka v živote a to sme len na začiatku 😉

Po troch mesiacoch, kedy som sa snažila pochopiť čo sa stalo s našim svetom, mojím svetom… Kedy sa naša planéta v mojich očiach zmenšila na veľkosť prívesku na retiazke bol pre mňa plný veľkých rozhodnutí, plánov a aj splnených prianí.

Streda 13. mája 2020 (hlboký nádych), oficiálne otvorený salón v Žiline. Nový začiatok v krásnych priestoroch na Murgašovej ulici. Strach z toho, aké to bude vystriedal pocit spokojnosti, pokoja, pokory a nádeje… a je tomu tak aj dnes… otočiť sa do tohto čarovného mája, je ako pozerať sa do očí každej jednej zákazníčke, ktorá od tejto magickej stredy prišla a chodí dodnes.

www.kozmetickalora.sk … celoročná práca môjho realizačného tímu, ktorému patrí veľké ĎAKUJEM. Bez vás by Kozmetička LORA neexistovala.

Salón v Žiline sa rozbieha. Všetko funguje. Zákazníčky sú spokojné, vracajú sa, termíny sa plnia. Čo viac treba? Tu sa pousmejem… v júni opäť skvelý zážitok. Rozhovor v rádiu Frontinus. Rubrika Zadané pre ženy a mojich 15 minút slávy. Ďakujem za skvelú skúsenosť a príležitosť povedať viac o svojej práci, ktorú tak milujem.

Leto sa nesie v pracovnom duchu. Keď teraz listujem v diári som celkom dojatá. Každé priezvisko má milú tvár. Ani jedna nie je v tieni zabudnutia. Ste moje priateľky, a na každú sa vždy rovnako teším.

Jeseň ma opäť postavila pred jedinečnú skúsenosť. Vďaka reklamnej agentúre M KREO www.facebook.com/mkreo.sk som sa podieľala pri tvorbe spotu pre spoločnosť Slovanet. Práca spočívala v príprave modelky a komparzu na obraz. Líčenie, česanie, outfit. Veď posúďte sami. Pripájam link finálnej práce: www.youtube.com/watch?v=x-gTeSVhFAY

„Winter is coming“ – situácia s pandémiou sa nezlepšuje. Naopak, chorí pribúdajú. V nedeľu 1. novembra spadnem do štatistík aj ja. Ďakujem vesmíru, že ochorenie malo ľahký priebeh a po troch týždňoch izolácie a liečenia sa som sa opäť vrátila do práce a mohla byť s vami. A bola  som s vami až do 18. decembra, kedy po tretíkrát z nariadenia vlády zatváram prevádzku pre zlú situáciu s koronavírusom.

Sú Vianoce. Blíži sa nový rok… Nový začiatok… Začnú sa písať nové príbehy, nové začiatky.

Pravdu? Teším sa. Môj rok 2020 bol napriek všetkému plný krásnych zážitkov, spoznávania seba aj druhých. Tak veľa, ako som sa naučila tento rok, som sa ten minulý určite nenaučila. Tak si predstavte rok 2021. To bude pecka!

A ešte jedna pravda. Ďakujem pravda.sk za zverejnenie článku. Bolo mi cťou s vami spolupracovať. Pripájam link: https://zena.pravda.sk/krasa-a-moda/clanok/572130-kozmeticka-radi-aj-v-zime-treba-krem-s-uv-faktorom/

A akým slovom by som zhrnula môj rok 2020… BOJ… bol to fakt BOJ…


Poďakovanie:

Môjmu manželovi Romanovi za to, že má už takmer 17 rokov stále energiu posúvať ma dopredu.

Mojej sestre Paulínke a švagrovi Miškovi za pomoc, za tvorbu webu, za to že boli s nami celý rok a prežívali ho s nami. Teším sa na ďalší 😉

Mojej najlepšej kamarátke Dominike, za pomoc s textami na web a účtovníctvom.

Celej mojej rodine za to, že pri mne stoja a nastavujú mi to správne nepokrivené zrkadlo.

Reklamnej agentúre M KREO za spoluprácu. Nakrúcanie v hotely Kaskady nebol jediný projekt, na ktorom sme tento rok pracovali. Ste naozaj TOP a svet by mal o vás vedieť.

Ďakujem Janke Kucharčíkovej za pripomenutie, že aj počas najtvrdšieho lockdownu úrady fungujú 😉

Ďakujem Ľudkovi Andokovi za pomoc s facebookom, reklamou a za konštruktívnu kritiku 😉

Ďakujem Monike Janigovej Suchaničovej a jej manželovi za to, že môžem mať salón v tých najkrajších priestoroch v Žiline. A Monika, poznáme sa už 15 rokov. Si fakt kamarátka. Ste naša rodina.

Veľká vďaka vám, zákazníčky moje, amazonky. Bez vás by som nebola Kozmetička LORA