Vplyv vody na pokožku

Nie je života a krásy bez vody.

Raz pri práci mi moja zákazníčka povedala krásnu múdrosť. Vtedy som si povedala: „ Musím si to zapamätať, a keď príde správny čas použijem to.“ A ten čas nastal …

„Voda je najlacnejší kozmetický prípravok

A naozaj je to tak. Už v staroveku poznali blahodarne účinky vody na ľudský organizmus.  Tak, ako je potrebné pokožku tela hydratovať z vonka, je nutné robiť to aj z vnútra. Na to nám slúži pitný režim.  Ak teda cítime smäd je to reakcia nášho organizmu na akútny nedostatok tekutín. Zavodnenie kože je základom krásy. Voda je potrebná aj k tomu, aby riedila odpad z tela. Dehydratácia buniek a množenie sa toxického odpadu má za následok prejavy starnutia pokožky.  V záujme zdravia, ale aj krásy kože by sme mali smädu predchádzať a počas dňa vypiť 2-3 litre vody. Ak nie ste zvyknuté piť veľa tekutín tak veľký pozor. Začnite postupne. Do pitného režimu patrí aj pitie mlieka, ovocných štiav, šťavnaté ovocie, ale aj bylinkové čaje.

To či je voda teplá alebo studená má tiež vplyv na kožu a celý náš organizmus.  V kozmetike je teplá voda, alebo tiež para z naporovača najlepší spôsob, ako rozšíriť póry a uvoľniť tak komedómy. Hĺbkové mechanické čistenie tak nie je príliš bolestivé.  Teplá voda pôsobí pozitívne aj na náš organizmus napríklad tým, že pomáha uvoľňovať bolesť, hlavne svalov alebo kĺbov.

Studená voda pôsobí približne opačne ako teplá voda, i keď nie je to pravidlom. V kozmetike pomáha studená voda v sťahovaní pórov alebo k zužovaniu kožných ciev, čím sa znižuje prísun krvi k mazovým a potným žľazám, ktoré potom produkujú menej mazu aj potu.  Studená voda zvyšuje činnosť čriev a mierni bolesť pri zraneniach.

Dobrá rada na záver. Nezabúdajme, že kofeín v káve má močopudné účinky a na spracovanie alkoholu potrebuje telo veeeeľa tekutín. Tak a teraz už vieme odkiaľ ich vezme tak šup šup dodržiavať pitný režim.

Kozmetička LORA